joi, 1 aprilie 2010

1 Aprilie 2010

In prima zi a lunii aprilie ne bucuram de una dintre cele mai vesele sarbatori.

De Ziua Pacalelilor poti sa faci tot felul de farse si sa "scapi cu basma curata".
*** Cea mai tare farsa din toate timpurile trebuie sa fi fost cea facuta de BBC.
In 1957 intr-un show Panorama, BBC a anuntat ca datorita iernii blande si a exterminarii gargaritelor de spaghetti cu un tip nou de pesticide, fermierii elvetieni se bucurau in acest an de o recolta de spaghetti foarte bogata. A fost dat si un scurt montaj odata cu stirea in care apareau fermierii culegand fire de spaghetii din copaci. Un numar foarte mare de telespectatori au crezut prostia si au inceput sa sune la postul de televiziune intreband cum ar putea sa creasca si ei pomi de spaghetti. La aceasta intrebare BBC le-a raspuns foarte elegant: “trebuie sa plantati cateva fire de spaghetti intr-un vas cu sos de tomate si sperati sa prinda rasadul”

*** O alta farsa facute la scara mare a fost in 1962 in Suedia tot la un post de televiziune. Bineinteles, atunci se transmitea alb-negru. Dar de 1 aprilie expertul tehnic Kjell Stensson a aparut la stiri si a anuntat ca datorita unei noi tehnologii, toti telespectatorii puteau sa modifice setarile pentru receptie color. Nu trebuiau decat sa puna un ciorap de nylon peste ecranul televizorului si imediat ar fi vazut emisiunile preferate in culori. Apoi Stensson a demostrat procesul.
Sute de mii de oameni dintr-o populatie de sapte milioane au inghitit minciuna. Oare s-au prins ca e 1 aprilie in timp ce puneau ciorapul peste ecran.. sau cand se intrebau de ce la ei nu merge?!


sursa: prieteni.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu