miercuri, 14 aprilie 2010

Spune-mi cum dormi, ca sa-ti spun ce caracter ai!


Zburatorul Furios - EU
Plonjarea cu parasuta din albastrul cerului catre verdele campiei nu este probabil dorinta celor care dorm intr-o pozitie care iti lasa impresia de plutire in aer: pe burta, cu mainile deasupra capului, imbratisand perna. Dar zburatorii sunt un tip aparte.De vreme ce, in mod evident, se afla in cadere in timpul somnului, asta ar putea explica constanta lor furie, chiar rautate. Aceste creaturi sunt foarte rasfatate; isi adora confortul si nu ar renunta la el pentru nimic in lume. Da, zburatorii s-ar putea sa fie inclusiv putin egoisti, de vreme ce ei insisi sunt primii de care au grija – asta probabil si pentru ca intampina dificultati in a se descurca in situatii tensionate sau dramatice, preferand mai degraba sa se mentina in centrul confortului lor deja stabilit. Zburatorii sunt oameni foarte sociabili, dar sensibilitatea si increderea in ei insisi deseori ii socheaza chiar si pe cei care ii cunosc foarte bine. Isi baga nasul in orice detaliu si pot da dovada de un comportament foarte dezagreabil cand vine vorba de a-si atinge scopurile, mai ales ca vor ca totul sa fie facut in concordanta cu instructiunile lor. Si daca vrei sa te bucuri de liniste acasa, nu ii critica. O s-o faca oricum ei in locul tau, doar critica este una dintre activitatile lor preferate. Zburatorii sunt niste fiinte pe cat de increzatoare in fortele proprii, pe atat de incapatanate! In alte privinte, sunt oameni foarte pasionati, devotati muncii, dar impietresc foarte usor daca lucrurile nu merg exact cum au fost planificate. In situatii extreme, se “ard” imediat, dar nu le este rusine sa ceara ajutor. Daca imparti patul cu un zburator, el este probabil cel care iti va fura plapuma in fiecare noapte, nici macar remarcand ca tu ingheti de frig. Barbatii zburatori sunt amanti pasionali; dar nu indrazni sa ii critici, pentru ca s-ar putea ca noaptea urmatoare sa doarma in alta parte.


**************************************************


Bebelusul Sensibil - ELUn zambet larg, genunchii stransi si mainile in fata capului: aceasta este pozitia fetusului. Se spune ca somnul in pozitia unui fetus s-ar interpreta ca o evadare catre timpurile trecute, lipsite de griji, cand ne aflam inca in cuibusorul caldut al mamei, in deplina siguranta… Si totusi… pozitia fetusului este cea mai comuna pozitie de somn, de vreme ce 41% din oameni dorm asezati ca in pantecul mamei. Aceasta pozitie, ce ne poarta cu gandul la prima copilarie, se pare insa ca este preferata de femei, mai mult decat de barbati. De fapt, de doua ori mai multe femei decat barbati. Dar sa aiba oare asta vreo legatura cu personalitatea lor?
Se prespune ca oamenii care dorm in aceasta pozitie par puternici, priviti din exterior, in timp ce, in interiorul lor sunt sensibili si vulnerabili. Deci, fetelor, in ce pozitie doarme masculul feroce de langa voi? Daca ia repede pozitia bebelusului in fiecare noapte (e, nu trebuie neaparat sa-si bage si degetul in gura), atunci inseamna ca nu este chiar atat de puternic si invincibil pe cum pretinde sa fie. Asa ca n-ar trebui sa va surprinda daca il gasiti vizionand filme romantice, cu servetelele la indemana.
Daca esti singur(a) si intr-o buna zi te trezesti in bratele unui (unei) necunoscut(e), descopera in ce pozitie doarme! Se poate dovedi ca aceasta persoana nu este chiar atat de puternica si de increzatoare in fortele proprii precum vrea sa para!
Toate astea dau dovada faptului ca cei care dorm in pozitia fetusului sunt destul de timizi. Dupa cum stiti: luati orice superman indestructibil sau zeita de gheata – nu e o prea mare diferenta intre ei – si observati cum amandoi vor incepe sa se topeasca dupa ce au baut cateva pahare dintr-un vin bun…
Dar mai este ceva, care trebuie neaparat mentionat: de “bebelusi” trebuie sa te apropii incetul cu incetul, pentru ca au nevoie de mult timp ca sa inceapa sa iti acorde incredere. Asa ca, nu sari la atac; toate la timpul lor! Cel putin pentru “bebeluse”, drumul catre inima lor trebuie sa includa o seara romantica la film, la o pizza sau chiar la o cofetarie.
Dar odata ce bebelusul a devenit al tau, o sa-i descoperi curand nevoia de siguranta, intimitate si dorinta de fericire. Bebelusii se simt cel mai bine intr-un culcus moale, la caldurica. Astea ar fi ingredientele perfecte pentru un somn dulce, ca pe un norisor, in timpul caruia probabil vor visa la supa si prajiturile mamicii...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu