joi, 16 ianuarie 2014

Ceva bun...


Rulada de spanac si ricotta 

Ingrediente:
* 1 pachete de foi de placinta gata pregatita
* 1/2 kg. spanac
* 75 gr. parmigiano reggiano ras
* 130 gr. ricotta
* 2 oua
* 50 gr. unt
* 1 ou pentru a ungerea ruladei


 

Se curata spanacul si se pune la fiert in apa sarata, odata fiert, se scurge si se taie marunt.




Se ia o tigaie mare antiaderenta,se topeste untul peste care se adauga spanacul pentru cateva minute. 

Se pune spanacul intr-un vas si se adauga ouale, parmegian-ul si ricotta, amestecand bine toate ingredientele.



Se ia foia de placinta si se intinde pastrand hartia de copt sub.
Se distribuie continutul de spanac si ricotta lasand marginile neacoperite.



Se ruleaza foaia si se unge cu oul batut.




Se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se baga in cuptorul incalzit la temperatura de 180° pentru cca. 40 minute.


Odata coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit, se taie si se servete...


Pofta buna!

Rotolo spinaci e ricotta

Ingredienti:
* 1 rotolo di pasta sfoglia già pronta
* 1/2 kg di spinaci
* 75 g. di parmigiano reggiano grattugiato
* 130 g. di ricotta vaccina
* 2 uova
* 50 g. di burro
* 1 uovo per spennellare il rotolo
Pulire gli spinaci e metterli a bollire in acqua salata, una volta cotti, scolarli e strizzarli per bene.
Prendere una larga padella antiaderente, farvi scioglier il burro e saltare gli spinaci per qualche minuto.
Passare gli spinaci in una coppa e aggiungere le uova, il parmigiano e la ricotta, amalgamando per bene tutti gli ingredienti.
Prendere il rotolo di sfoglia, aprirlo e, tenendo il foglio di carta forno presente nella confezione, stenderla con un matterello.
Distribuire il composto di ricotta e spinaci, lasciando liberi i bordi.
Arrotolare la sfoglia e spennellare l'albume su tuta la superficie.
Mettere il rotolo su di una placca rivestita di carta forno, e infornare ad una temperatura di 180° per 40 minuti circa (quando raggiunge una doratura completa è cotto)
Una volta cotto tirare fuori dal forno e lasciare raffreddare, in seguito affettare e servire... 
Buon appetito!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu